Om oss

Vi är familjen Widerstedt, och vi bedriver kennel i mindre skala av Chinese Crested dog i hemmiljö.
Våra hundar bor självklart (för oss i alla fall) med oss och är en del av familjen.

Kvalitet går före kvantitet för oss och målet med våran uppfödning är att få fram friska, sunda, rastypiska individer med bra temperament som lämpar sig bra till både sällskap och utställning. Valparna växer upp med sin mor och resterande av flocken i hemmiljö, och får leva ett vanligt familjeliv från första början. När de är tillräckligt gamla för att lämna valplådan så rör de sig fritt i hemmet med resten av familjen. De växer upp med massor med kärlek.
Som tidigare nämnt går kvalité före kvantitet för oss, vi föder enbart upp mycket genomtänkta kullar och Chinese crested dog’s av hög kvalité och har tiden att ge varje enskild valp tiden och engagemanget vi anser dem förtjäna.  

Vi bor på en liten gård mellan Nyköping och Trosa med våra hundar, katter och höns.

Vi har gått Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning, och följer både SKK och rasklubbens (Chinese Crested Club Sverige) regler och rekommendationer. De hundar vi använder i aveln är alltid friska och sunda, och alltid hälsoundersökta.

Alla valpar som lämnar oss är såklart vaccinerade, registrerade i Svenska kennelklubben, avmaskade, chippmärkta, veterinärbesiktigade och dolda-fel försäkrade i Agria. Livstids support ingår förstås, vi hjälper gärna till, därför känns det viktigt att vi har en god kontakt med våra valpköpare, varje enskild valp är viktig för oss. De är ju ”våra bebisar”.
Om du är intresserad av våra valpar, kommande kullar eller av rasen, tveka inte att kontakta oss.

 

 

Sedan 2010 har vi haft Chinese Crested Dog i familjen, och kommit att älska dessa härliga hundar mer och mer. Det började med våran lilla Powder puff tik Bella som är anledningen till att vi förälskade oss i rasen. Ett år senare flyttade Powder Puff tiken Pinglan till familjen (Paw-a-dee Powderpuff Pinglan) Vi har Pinglans uppfödare Pia att tacka för att intresset för uppfödning väcktes till liv, när Pia tog en kull valpar på Pinglan så fick vi vara med under valparnas uppväxt och förälskade oss i speciellt en liten valp i kullen, Powderpuff hanen Paw-a-dee Quincy som vi nu kallar Hendrix, ja, även han fick bli en i vår familj. Ungefär samtidigt så hittade vi underbara Minna, med hjälp av Pia, en nakentikvalp som vi importerade från Polen 2014 (My Crazy Crested Enigmatico Illusion).
Alla av dem är så personliga och alla har sina egenheter. Och sedan dess har kärleken för rasen växt för var dag. 

Vår första kull A-kullen föddes 1 augusti 2015 och mamman är nakentiken Paw-a-dee Payback Time (Pinglans syster) och MultiCh. Oblivion Abandon All Ships. En riktig drömkull.

 


 

 


© Tinklecrest